Ohjelma

Hanaa Expossa on monipuolisten osastojen lisäksi tarjolla autourheiluun liittyviä haastatteluja ja keskusteluja, jotka toteutetaan D-hallin esiintymislavalla. Lavaa isännöi autourheilun monitoimimies Tomi Tuominen.

Ensimmäisessä keskustelusessiossa käsitellään Hanaa-lehden uudistusta päätoimittaja Kare Aspin ja kustantaja Risto Laineen kanssa. Sitä seuraa Rallin SM-sarjan osio, jolloin lavalla on sarja- ja osakilpailujärjestäjien edustajia sekä sarjan kilpailijoita.

Puolen päivän aikaan aiheena on autourheilun sääntömuutokset vuodelle 2019. Tällöin esille nousevat mm. ajovarusteuudistus, rallin talvirengassäännöt ja Jokamiesluokan Hans-tuki. Näitä asioita ovat avaamassa AKK:n rallin lajiryhmän puheenjohtaja Markus Silfvast, tekniikan lajipäällikkö Iiro Palmi ja Jokamiesluokan lajipäällikkö Juho Ketonen.

Mielenkiintoinen keskustelu syntyy varmasti myös kotimaisen ralli-autoilun tulevaisuudesta. Rallien järjestäminen ja lajissa kilpaileminen vaativat harrastajilta paljon. Miten helpotetaan uusien harrastajien mukaan tulemista? Kuinka voidaan vaikuttaa lajin kustannuksiin? Muiden muassa näihin asioihin paneutuvat AKK:n lajipäällikkö Henri Frank ja Harrasterallia edustava Marko Riihimäki.

Klo 15 alkaen Hanaa Expon esiintymislavalla jaetaan seuraavien sarjojen sarjapalkinnot:

Rallisprint SM-sarja
R-RalliCup
F-Rallisarja
Lisäksi palkitaan Hanaa-lehden Vuoden Jokkiskasvo.

Aikataulu

klo 9.00           Tapahtuma aukeaa
klo 10.00         Hanaa-lehden uudistus
klo 11.00         Ralli SM -sarja 2019
klo 12.00         2019 sääntömuutokset
klo 13.00         Kotimaisen ralliautoilun tulevaisuus
klo 15.00         Palkintojenjaot
klo 17.00         Tapahtuma sulkeutuu