Hanaa Expossa arvosarjojen palkintojenjakoja

Hanaa Expon tapahtumalavalla palkitaan messupäivänä kello 15.00 alkaen tällä kaudella ralli- ja rallisprintsarjoissa menestyneitä urheilijoita sekä Hanaa Vuoden Jokkiskasvo.

Palkitseminen käynnistyy Rallisprintin SM-sarjan sarjapalkinnoilla, seuraavaksi jaossa ovat R-Ralli Cupin palkinnot ja sarjoista viimeisenä F-rallisarja jakaa sarjapalkintonsa omille menestyneille kuljettajilleen. Palkitsemistilaisuus päättyy Hanaa-lehden Vuoden Jokkiskasvo-palkinnon luovutukseen.

Rallisprint SM

Rallisprintin SM- ja SuomiCup sarjoissa kilpaillaan vuosittain kuusi osakilpailua. Osakilpailuista kaksi ajetaan lumella, kaksi asfaltilla ja kaksi soralla. Sarjoissa menestyvät kilpailijat ovat siis todellisia autourheilun moniosaajia. Rallisprintin SM sarjassa mitaleista kilpaillaan kolmessa kategoriassa: 2WD, 4WD ja junioreissa. Cup-mestaruuksista puolestaan kilpaillaan neljässä kategoriassa:
naisissa, nuorissa, senioreissa ja V1600. Näiden parhaimmisto palkitaan Hanaa Expossa.

R-Ralli Cup

Ensimmäistä kertaa Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestön alaisuudessa kaudella 2018 ajettuR-Ralli Cup sai kiitettävän osallistujamäärän. Heistä 10 parasta palkitaan Hanaa Expossa. Tilaisuudessa annetaan myös stipendi yhdelle erikseen valitulle alle 25-vuotiaalle rallikuljettajalle.

F-rallisarja

Uudistuneessa F-rallisarjassa jaetaan palkinnot seitsemässä eri kategoriassa, jotka ovat klassikkoluokat: yleinen, seniorit ja juniorit sekä kaksi- ja nelivetoisten nuottiluokat. Niiden lisäksi palkitaan Original- ja Tulokas-Cupin mestarit.

Vuoden Jokkiskasvo

Vuoden Jokkiskasvon valinta julkistetaan Hanaa Expossa. Viime vuonna ensimmäistä kertaa valittu Vuoden Jokkiskasvo on vuoden ja vuosien varrella menestynyt kilpailija. Hanaa-lehden erikoispalkinnon saajan valitsee alan asiantuntijoista koostuva työryhmä.
Valintaa tehtäessä huomioidaan menestyksen lisäksi palkinnon saajaa koskevia erikoispiirteitä.

Vieritä ylös