Hanaa Expossa kuulet, mitä autourheilussa tapahtuu ensi vuonna

Viime vuonna Hanaa Expon ohjelma herätti paljon mielenkiintoa messuvieraissa.

Monipuolisten osastojen lisäksi Hanaa Expossa on pitkin päivää autourheiluun liittyvää ohjelmaa: haastatteluja, keskusteluja sekä palkitsemisia. Ohjelma toteutetaan D-hallin esiintymislavalla, jota isännöi juontajalegenda Timo Pulkkinen.

Tapahtumat lavalla alkavat klo 10, jolloin Hanaa-lehden päätoimittaja Kare Asp ja kustantaja Risto Laine toivottavat messuvieraat tervetulleiksi, sekä kertovat Hanaa-lehden tulevaisuudensuunnitelmista.

Varsinaiset lajikeskustelut avataan rallisprintillä. Lajin alkavasta kaudesta ja sen mukanaan tuomista uudistuksista ovat kertomassa lajipäällikkö Henrik Frank ja Rallisprintin SM-sarjan yhdyshenkilö Markus Silfvast.

Seuraavaksi paneudutaan rata-autoiluun. Lajin uusista tuulista ovat keskustelemassa tuore lajipäällikkö Henri Karjalainen, SM-sarjaan palaavaa V8 Thunder -luokkaa edustava Antti Punkari ja formula-asiantuntija Marko Koiranen.

Rata-autoilun jälkeen käsittelyssä ovat rallicross-asiat lajiryhmän edustajan Vesa Puuskamäen ja FIA:n offroad komission jäsenen Jukka Westerbackin johdolla.

Lajikeskustelujen lomassa klo 13 palkitaan Hanaa-lehden Vuoden lajikasvot jokamiesluokassa, kartingissa, rallissa, rallicrossissa, rallisprintissä ja rata-autoilussa.

Vuoden lajikasvojen palkitsemisten jälkeen lavalle astuu AKK:n vastavalittu puheenjohtaja Jarmo Mahonen. Silloin kuullaan, mihin suuntaan hän haluaa AKK:ta ja sen toimintoja kehittää.

Mahosen siirryttyä estradilta lajikeskusteluja jatketaan kartingilla. Kartingin suunnitelmista tulevat kertomaan lajipäällikkö Henri Karjalainen ja lajiryhmän puheenjohtaja Markku Ryynänen.

Hanaa Expon viimeisimmässä keskustelussa käsitellään rallia. Ralli on kenties lajeista se, jossa uudistuksia on lyhyessä ajassa tulossa eniten. Niistä kertovat lisää AKK:n lajiryhmän jäsenet Toni Gardemeister ja Timo Rintakoski sekä R-Rallicupin vetäjä Marko Riihimäki.

Ohjelma

klo 09.00 Hanaa Expo aukeaa
klo 10.00 Hanaa Expon avaus ja Hanaa-lehden suunnitelmat
klo 10.45 Rallisprint-keskustelu
klo 11.30 Rata-autoilukeskustelu
klo 12.15 Rallicross-keskustelu
klo 13.00 Hanaa-lehden Vuoden lajikasvojen palkitseminen
klo 13.45 AKK:n tuleva puheenjohtaja Jarmo Mahonen
klo 14.30 Karting-keskustelu
klo 15.15 Rallikeskustelu
klo 17.00 Hanaa Expo sulkeutuu

Vieritä ylös