Rata-autoilua KymiRingistä Formula Academyyn

Kotimaisen rata-autoilun kuuma puheenaihe on viime aikoina ollut Iittiin valmistuva moottoriurheilu-, tapahtuma- ja elämyskeskus KymiRing.

Tämä valmistuessaan Pohjois-Euroopan modernein ja monipuolisin moottorirata on herättänyt harrastajien keskuudessa paljon kysymyksiä ja mielipiteitä. KymiRingin osastolla Hanaa Expossa on hankkeen taustatiimi vastaamassa kysymyksiin ja keskustelemassa sen tarjoamista mahdollisuuksista.

Suomessa tehdään tulevaisuuden rata-autoilutähtiä

Formula Academy Finland tekee tulevaisuuden rata-autoilutähtiä.
Kuva: Formula Academy Finland (kuva Alastaron moottoriradalta).

Tulevaisuuden formulaosaamiseen pääsee tutustumaan Hanaa Expossa niin kilpailijoiden kuin mekaanikkojen osalta. Toimintaansa ovat esittelemässä Formula Academy Finland, Kouvolan Aikuiskoulutuskeskus ja Metropolia Motorsport.

Formula Academy Finland on Suomessa ajettava F4-sarja, jossa nuoret suomalaiset kuskit voivat hioa taitojaan. Parhaimmillaan Formula Academy Finland toimii ponnahduslautana kansainvälisille kilparadoille. Formula Academy Finlandin osastolla pääsee tutustumaan sarjan kalustoon ja edustajiin. Samalla osastolla toimintaansa esittelee myös Kouvolan Aikuiskoulutuskeskus, joka kouluttaa tulevaisuuden formulamekaanikkoja.

Tulevaisuuden osaamista on esillä myös Metropolia Motorsportin osastolla. Metropolia Motorsport on ammattikorkeakoulu- sekä yliopisto-opiskelijoiden projekti, jonka tavoitteena on suunnitella ja kilpailla itse valmistetulla formulatyyppisellä kilpa-autolla. Metropolia Motorsportin osastolta saa lisätietoa kyseisestä projektista.

Vieritä ylös